X

 

 

مجموعه سازی منابع کتابخانه دیجیتال

مجموعه ‌سازی نخستین رکن کتابخانه ها و کتابداری است. زیرا سایر فعالیت های کتابخانه‌ به‌ صورت مستقیم یا غیرمستقیم پس از آن شروع می‌شود. البته که مجموعه سازی منابع فیزیکی با منابع دیجیتال تفاوت هایی اساسی دارد؛ اما در نهایت کلیه این منابع چه چاپی و چه الکترونیک، محتوای هر کتابخانه را می سازد.

مجموعه سازی سازی منابع دیجیتال این دانشگاه  مطابق با نیاز اطلاعاتی کاربران بصورت نیازسنجی های سالانه از دانشکده ها وبیمارستان ها و گروه های آموزشی صورت می گیرد واز طریق مکاتبه با ناشران یا حضور در نمایشگاه کتاب ،کتاب های دیجیتال ( e-book)مورد نظر تهیه می گردد. وتعدادی از کتابهای دیجیتال نیز از طریق پایگاه های اطلاعاتی موجود در سامانه گیگالیب  که خود دانشگاه اشتراک آن را بصورت سالانه دارد دانلود می گردد ودرنهایت در مرحله بعد بوسیله کارشناس فهرست نویسی اطلاعات کتابشناختی این منابع به نرم افزار کتابخانه وارد می شود . کاربران محترم می‌توانند با مراجعه به لیست کتب الکترونیک دانشگاه به اطلاعات کتابشناختی منابع موجود در کتابخانه دیجیتال دسترسی پیدا نمایند. دسترسی کاربران اعم از اعضای هیات علمی دانشجویان وکارکنان به دو صورت زیر امکانپذیر می باشد:

لیست کتب الکترونیک 

ترتیب الفبایی پایگاه ها 

گیگالیب 

ازطریق مراجعه حضوری به بخش امانت کتابخانه  ودریافت فایل  کتابها  امکان پذیر می باشد .

  •  تحویل حضوری: بر روی فلش مموری
  • تحویل از طریق ایمیل diglib@medilam.ac.ir

در مورد سایر منابع دیجیتال همچون مقالات و مجلات الکترونیک نیز شیوه ای جداگانه در پیش گرفته می شود. به این صورت که تا جای امکان تأکید بر اشتراک بانک های اطلاعاتی غنی و معتبر است؛ چون علاوه بر صرفه مالی، تعداد موضوعات متنوع تری تحت پوشش قرار می گیرد.به همین دلیل کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، سالانه اشتراک بانک های اطلاعاتی معتبر را خریداری و در IPدانشگاه در اختیار دانشجویان و اعضای محترم هیئت علمی قرار می دهد. همچنین به صورت کنسرسیومی از طریق وزارت بهداشت به برخی از منابع معتبر لاتین دسترسی وجود دارد.(سامانه گیگالیب)